Skip to main content
 

Profilul actual al şcolii

LICEU

FILIERA TEHNOLOGICĂ, profilul servicii:

5) calificarea tehnician n gastronomie

 

AN ŞCOLAR 2016-2017

OFERTA PLAN ŞCOLARIZARE 

clasa a IX-a an şcolar 2017-2018

LICEU - ZI

8 clase a IX-a, profil SERVICII, din care:

     - 6 clase domeniul economic

     - 1 clasă domeniul  comerţ

     - 1 clasă domeniul turism şi alimentaţie

8 clase a X-a, profil SERVICII, din care:

     - 6 clase domeniul economic

     - 1 clasă domeniul  comerţ

     - 1 clasă domeniul turism şi alimentaţie

11 clase a XI-a, profil SERVICII, din care:

     - 7 clase domeniul economic

     - 2 clase domeniul  comerţ

     - 2 clase domeniul turism şi alimentaţie

11 clase a XII-a, profil SERVICII, din care:

     - 7 clase domeniul economic

     - 3 clase domeniul  comerţ

     - 1 clasă domeniul turism şi alimentaţie

LICEU - ZI

9 clase a IX-a, profil SERVICII, din care:

     - 7 clase domeniul economic

     - 2 clasă domeniul  comerţ

 

 

  TEHNICIAN N ACTIVITĂŢI ECONOMICE

Este meseria potrivită pentru tine, dacă te interesează:

  Să organizezi contabilitatea unei firme

  Să utilizezi programe informatice de contabilitate

  Să ntocmeşti situaţii financiare şi statistice

  Să utilizezi bilanţul contabil pentru informarea, analiza şi previzionarea activităţilor prin calculul principalilor indicatori economico-financiari

  Să identifici cele mai bune surse de finanţare pentru desfăşurarea activităţii unei firme

  Să identifici oportunităţile de piaţă

  Să realizezi oferte de mărfuri conform nevoilor şi cerinţelor consumatorilor

  Să cunoşti marketingul afacerii

  Să comunici eficient cu clienţii

  Să stăpneşti tehnici de negociere n afaceri

  Să-ţi dezvolţi abilităţile antreprenoriale

FINALITĂŢI ŞI OPORTUNITĂŢI

NCADRAREA N MUNCA DUPĂ ABSOLVIRE

Această calificare permite absolvenţilor să se ncadreze n posturile de:

         Contabil

         Referent resurse umane

         Broker

         Agent comercial

         Inspector şi agent financiar

         Agent de asigurări 

CONTINUAREA DEMERSULUI PROFESIONAL PRIN STUDII SUPERIOARE UNIVERSITARE

Această calificare permite absovenţilor să urmeze oricare dintre specializările următoare:

         Contabilitate şi informatică de gestiune

         Economie şi afaceri internaţionale

         Economia comerţului turismului şi serviciilor

         Finanţe-bănci

         Informatică economică

         Economie generală şi comunicare economică

         Management

         Drept

         Marketing

 

TECHNICIAN N ACTIVITĂŢI DE COMERŢ 

Este meseria potrivita pentru tine, dacă te interesează:

  Să verifici produsele din punct de vedere al integrităţii, proprietăţilor calitative

  Să identifici caracteristicile produselor alimentare/nealimentare, să prezinti oferta de preţuri, să stabileşti cantităţile disponibile, să livrezi la termen produsele

  Să identifici oportunităţile de piaţă

  Să realizezi oferta de mărfuri conform nevoilor şi cerinţelor consumatorilor

  Să-ţi promovezi produsele

  Să identifici cele mai bune surse de finanţare pentru desfăşurarea activităţii

  Să utilizezi bilanţul contabil pentru informarea, analiza şi previzionarea activităţilor prin calculul principalilor indicatori economico-financiari

FINALITĂŢI ŞI OPORTUNITĂŢI

NCADRAREA N MUNCA DUPĂ ABSOLVIRE

Aceasta calificare permite absolvenţilor să se ncadreze n posturile de:

         Agent comercial

         Tehnician merceolog

         Agent de vnzări

         Recepţioner contractări şi achiziţii

         Funcţionar n activităţi comerciale

 CONTINUAREA DEMERSULUI PROFESIONAL PRIN STUDII SUPERIOARE UNIVERSITARE

Această calificare permite absovenţilor să urmeze oricare din specializarile următoare:

         Contabilitate şi informatică de gestiune

         Economie şi afaceri internaţionale

         Economia comerţului turismului şi serviciilor

         Finanţe-bănci

         Informatică economică

         Economie generală şi comunicare economică

 

TEHNICIAN N GASTRONOMIE

Este o calificare profesională ce mbină activităţi complexe ce au n vedere:

  Realizarea de preparate culinare

  Alcătuirea meniului

  Organizarea  serviciilor n spaţiile de servire

  Monitorizarea activităţii de producţie culinară, de patiserie/cofetărie, precum şi etapele fluxului tehnologic pentru siguranţa preparatelor

  Monitorizarea şi asigurarea calităţii produselor culinare şi a serviciilor din unităţile de alimentaţie publică

  Organizarea producţiei de preparate  de tip catering

  Diversificarea ofertei culinare de patiserie şi cofetărie

  Aplicarea tehnicilor de marketing

  Promovarea producţiei de preparate naţionale /internaţionale şi a activităţilor de servire şi de protocol 

  Utilizare a strategiilor si tacticilor de negociere

FINALITĂŢI ŞI OPORTUNITĂŢI

NCADRAREA N MUNCA DUPĂ ABSOLVIRE

Aceasta calificare permite absolvenţilor să se ncadreze n următoarele traiectorii de carieră:

         Ospătar, chelner

         Tehnolog de alimentaţie culinară

         Inspector calitate producţie culinară

         Maistru n arta culinară

CONTINUAREA DEMERSULUI PROFESIONAL PRIN STUDII SUPERIOARE UNIVERSITARE

Aceasta calificare permite absovenţilor să urmeze oricare dintre specializarile următoare:

         Inginerie şi management n alimentaţia publică şi agroturism

         Inginerie şi management n turism

         Ingineria produselor alimentare

         Controlul şi expertiza produselor alimentare

         Economia comerţului, turismului şi serviciilor

 

TEHNICIAN N TURISM

Dupa ce ai parcurs cursurile acestei specializări:

  Cunoşti tipurile de agenţii de turism ca să ştii unde ţi doreşti să lucrezi

  Ştii să organizezi activitatea agenţiei de turism

  Ştii operaţiunile tehnice dintr-o agenţie de turism

  Poţi să realizezi oferta de produse şi servicii n cadrul agenţiei de turism

  Ştii să promovezi oferta, apelnd la politici şi strategii de marketing

  Ai abilitatea să desfăşori relaţii publice şi de protocol

  Eşti capabil să negociezi şi să argumentezi vnzarea produselor şi serviciilor turistice

  Poţi comunica n limbi străine cu clienţii din alte ţări

  Ştii să utilizezi programe informaţionale

FINALITĂŢI ŞI OPORTUNITĂŢI

NCADRAREA N MUNCĂ DUPĂ ABSOLVIRE

Aceasta calificare permite absolvenţilor să se ncadreze n  unul dintre următoarele locuri de muncă:

         Agent de turism

         Lucrător hotelier

         Recepţioner

         Lucrător la birouri de informaţii, Centre de documentare turistică n ţară şi străinătate

CONTINUAREA DEMERSULUI PROFESIONAL PRIN STUDII SUPERIOARE UNIVERSITARE

Aceasta calificare permite absovenţilor să urmeze oricare din specializarile următoare:

         Management turistic, hotelier şi comercial

         Inginerie şi management n turism

 

TEHNICIAN N ADMINISTRAŢIE formează următoarele abilităţi privind: 

  Respectarea legislaţiei specifice domeniului de activitate 

  Identificarea caracteristicilor mediului concurenţial 

  Sesizarea preferinţelor consumatorilor şi participarea la educarea gustului acestora 

  Asigurarea protecţiei consumatorilor şi a mediului prin oferirea de produse şi servicii de calitate 

  Conştientizarea impactului calităţii produselor şi serviciilor asupra calităţii vieţii 

  Identificarea oportunităţilor de piaţă 

  Realizarea unei oferte de mărfuri conform nevoilor şi cerinţelor consumatorilor 

  Identificarea celor mai bune surse de finanţare pentru desfăşurarea activităţii 

  Utilizarea legislaţiei n administraţie 


Locuri de muncă posibile: 
- contabil bugetar

- secretar economic (studii medii)

- referent

- secretar administrative

- secretar asistent director

- asistent manager

- asistent de cabinet

- funcţionar administrativ 

- secretară

- funcţionar ghişeu relaţii publice

- funcţionar documentare

- funcţionar informaţii clienţi