Skip to main content

Noi in lume

Conceptul de educaţie, în dimensiune europeană a trebuit să fie învăţat, mai întâi de profesorii şcolii noastre şi apoi, prin ei, de către elevi. Educaţia „pură” nu există, informaţiile în sine nu au practic nici o valoare pentru subiectul educaţie, dacă acesta nu este antrenat să le judece, să le interpreteze şi să le utilizeze în contexte diferite. Profesorul trebuie să fie un adevărat educator, un om care conştientizează că are o vocaţie şi o misiune şi că este obligat să deplaseze accentul de pe instrucţie pe educaţie deoarece A FORMA este mult mai important decât A INFORMA.

Am reprezentat şcoala, oraşul, ţara în zeci de ţări din Europa, în America şi Africa, prin proiecte europene Comenius, Leonardo, Youth in Action, Grundtvig şi pretutindeni, elevi şi profesori, am fost apreciaţi, am devenit constienţi de valorile cetăţeniei noastre europene. Nu ştim cum vor arăta meseriile viitorului, dar singurul mod în care poţi să faci faţă unei provocări permanente este să asiguri condiţiile unei învăţări permanente, diversificate, atât de necesară în lumea globalizată în care trăim.

Aceasta este plusvaloarea educaţiei oferită în Colegiul Economic Buzău, care ne-a adus recunoaşterea europeană – titlul de Şcoală Europeană în 2004, 2007, 2010 şi 2013, distincţia European Label în 2003, 2006, 2009, 2010 şi titlul de "Cea mai bună şcoală", în cadrul proiectului Global Teenager Project, în 2009-2013.

În anul şcolar 2008-2009 echipa şcolii noastre a câştigat premiul I "Focus on Africa" oferit de Comisia Europeană şi European Schoolnet în cadrul European Development Days - Strasbourg, Franţa. Ca recompensă, în martie 2009 premianţii au făcut parte din delegaţia Uniunii Europene care a efectuat o vizită de lucru în Africa.

 

 

 

Competiţia internaţională - GLOBAL ENTERPRISE PROJECT. Elevii Teodora Urjan (XII E) şi Andrei Titor (XI F) au participat şi au câştigat finala naţională a competiţiei Global Enterprise Project, întocmind un studiu de caz cu tema „O companie românească locală de succes”. În urma selecţiei şi a unui interviu, elevii Colegiului Economic Buzău, alături de alţi 2 elevi din Bucureşti, au fost aleşi să concureze în competiţia europeană din acest an. Aceştia, împreună cu 56 elevi de liceu din alte 10 ţări au participat la Paris la prima ediţie a competiţiei europene Global Enterprise Project, în perioada 21-23 martie 2012. Competiţia a testat abilităţile elevilor şi studenţilor de a concura în economia globală, prin generarea unor soluţii la o problemă din comunitatea de afaceri. Participanţii au primit suport şi consultanţă din partea reprezentanţilor companiilor de top din Europa.

Detalii aici.